Az empirikus kutatÁsok gyakorlata (Falus IvÁn – Ollé JÁnos)

A tankönyv a kevésbé gyakorlott vagy az empirikus kutatásokban teljesen kezdő olvasók számára érthető és lépésről lépésre követhető tananyagként, a tapasztaltabb kutatók számára pedig jól felépített kézikönyvként használható.
A szerzők célja, hogy a kezdő kutatót megismertessék az adatbázis létrehozásának gyakorlati kérdéseivel. Bemutatják annak a folyamatnak a lépéseit, miképpen kerülhetnek a számítógépbe a kérdőívből, interjúból, megfigyelésekből vett adatok olyan elrendezésben, amellyel a továbbiakban az Excel, illetve az SPSS programok segítségével feldolgozhatók lesznek. Ismertetik, hogy milyen problémára, milyen adatfajtára milyen statisztikai eljárás a legmegfelelőbb, s a kapott eredmények hogyan értelmezhetők. Szólnak arról is, hogy bizonyos esetekben milyen statisztikai próbát célszerű alkalmazni, majd végigvezetik az olvasót azon az úton, amelyet meg kell tennie, hogy a számítógép kiszámolja a kutatásához szükséges adatokat. Mindezt a számítógép képernyőjéről készült ábrákkal és hozzájuk fűzött magyarázatokkal kísérik. A kötetben megtalálhatók a kézi számolást segítő képletek, táblázatok, útmutatások is.
Az olvasó munkáját egy DVD-melléklet is segíti. A DVD-n a kötetben felhasznált adatbázis-szerkesztési és -számítási menetet jól követhető videofelvételek teszik szemléletessé.
A tankönyv jól használható a pedagógia, pszichológia, szociológia, andragógia szakos egyetemi hallgatóknak, a PhD-képzésben részt vevőknek, valamint mindazon kezdő és gyakorlottabb kutatók számára, akik a modern számítástechnikát kívánják munkájukban alkalmazni.

Kiadó: NEMZEDÉKEK TUDÁSA TANKÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 342
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 570 gr
ISBN: 9789631960112
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2008
Árukód: 2091129 / 1011144

Online ar

Az oldalon található információk rendelkezésre áll egyetlen utalás.
Meg lehet vásárolni, vagy töltse le ezt a könyvet az interneten - www.libri.hu