Kull kirÁly és az ősök (Robert E. Howard)

Három hős, három legenda. Robert E. Howard a kimmériai Conan alkotója ezúttal a történelem előtti idők letűnt világába invitálja az olvasókat.
Am-ra, a kőkorszaki vadász magára vonja a sámánok haragját, s otthonából elűzetve magányos vándorútra indul ismeretlen tájakon, hogy a bestális Neandervölgyi vademberekkel csatázva új hazát találjon és új törzset alapítson.
Kull, az atlantiszi barbár valóra váltja ifjúkori álmát, és kóbor zsoldosból a tündöklő Valúzia királyává küzdi fel magát; ám viszontagságai ezzel korántsem érnek véget, mert a díszes márványcsarnokokban az intrika és az iszonyat sokféle formája lappang.
James Allison, a texasi nyomorék a halálos betegség szorításában az ősmúlt felé fordul, s látomásos víziókban éli át újra korábbi reinkarnációnak kalandjait, amikor szilaj harcosként sárkányokat ölt és istennőket szeretett.
A kötetben szereplő elbeszélések egy része most jelenik meg először magyarul, a többit pedig javított és átdolgozott fordításban kínáljuk az olvasónak, a legújabb kritikai kiadások nyomán. Ez az első olyan hazai Howard-válogatás, amely nem a szerző halála után átszerkesztett, önkényes csonkításokkal és betoldásokkal rongált szövegváltozatokat veszi alapul, hanem az eredeti kéziratokat, vagy ennek hiányában az első publikált verziót. A teljes novellákon kívül közöljük a kapcsolódó verseket, töredékeket és háttérfeljegyzéseket is, bőséges kommentárokkal ellátva, amelyek segítenek elhelyezni őket Howard életművében.
Howard írása annyira telítve van energiával, hogy a legjobb művei szinte szikráznak. – Stephen King

Kiadó: Delta Vision KFT.
Oldalak száma: 420
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 250 gr
ISBN: 9789639890947
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2011
Árukód: 2217916 / 1073905
Sorozat: MESTERMŰVEK SOROZAT
Fordító: Kornya Zsolt

Online ar

Az oldalon található információk rendelkezésre áll egyetlen utalás.
Meg lehet vásárolni, vagy töltse le ezt a könyvet az interneten - www.libri.hu