Libri AntikvÁr Alexander Graham Bell (Michael Pollard)

A telefon feltalálása egy 29 éves skót származású fiatalember, Alexander Graham Bell nevéhez fűződik. Pedig Bell beszédtanári hivatása mellett csak amatőrként, szabadidejében folytatott kísérleteket különböző elektromos berendezések kifejlesztésére, egy hiányosan felszerelt, szűkös kis bostoni műhelyben. Tehetsége és kitartása révén azonban 1876-ban mégis neki sikerült megvalósítania a “csodát” – élő emberi hangot továbbítani elektromos áram segítségével, sok-sok kilométer távolságra.
A korán jött hírnév és a vele járó vagyon nem csökkentette Bell nyughatatlan kutatókedvét. A telefon után még számos új találmányt dolgozott ki. Továbbfejlesztette Morse távírókészülékét és Edison fonográfját. Megépítette az első szárnyashajót. Tervezett klímaberendezést és tengervíz-sótalanító készüléket. Kísérletezett a magnószalagra való hangrögzítéssel, és kidolgozta a fény segítségével való hangközvetítés alapelvét.
Legnagyobb teljesítményének azonban mindmáig a távbeszélő kifejlesztését tekinti a világ, amely szinte forradalmasította a modernkori hírközlést. Részben azzal, hogy minden korábbi eszköznél gyorsabb, közvetlenebb és részletesebb információcserét tett lehetővé, részben pedig azzal, hogy egyszerű használata révén a mindennapi élet elmaradhatatlan kellékévé vált. Bell a telefon feltalálásával egy olyan fejlődési folyamatot indított el, melynek későbbi állomásait majd a rádió és a televízió kifejlesztése jelenti.

Állapot: Jó Méret: 15 x 22 cm
Kiadó: TALENTUM KFT.
Oldalak száma: 64
Borító: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9638396040
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 1994
Árukód: 6076324 / 5076256
Sorozat: TUDÓSOK, AKIK MEGVÁLT. A VILÁG
Illusztráció:

Online ar – 950 Ft

Az oldalon található információk rendelkezésre áll egyetlen utalás.
Meg lehet vásárolni, vagy töltse le ezt a könyvet az interneten - www.libri.hu