SzlengszótÁr – Az ékesszólÁs kiskönyvtÁra 6. (Parapatics Andrea)

яюEzzel a bibliával tuti, hogy bevágódsz a lélekidomárodnál: így vili lesz neki, hogy mit rizsázol. És még az Qsökkel is együtt mazsizhattok belQle, akik valszeg salátává olvassák majd.
Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat hatodik kötete hasznos segédeszköz mindazok számára, akik nap mint nap találkoznak a szlenggel, de nem ismerik minden szavát pontosan. Megtudhatják belQle, hogy a fenti példamondatban a lélekidomár az osztályfQnököt jelenti, és mazsizni annyit tesz, mint válogatni, szemezgetni valamibQl. Izgalmas olvasmány azok számára is, akik érdeklQdnek a magyar nyelv legfrissebb jelenségei iránt.
A Szlengszótár a mai magyar szleng több mint 2000 szavát és kifejezését értelmezi rövid magyarázatokkal, és szemléletes példamondatokkal mutatja be használatukat.
A szótár végén található fogalomköri mutató – a magyar szótárirodalomban elsQként – tematikus csoportokba rendezve adja közre a hasonló jelentésq, szinonim szlengszavakat. Így az olvasó együtt láthatja például az eszik jelentésq bebüntet, bepuszil, burkol, flamózik, kajcsizik, zúz igéket.
Parapatics Andrea magyar nyelv és irodalom szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. Közel három éve foglalkozik a szlenggel.

Kiadó: TINTA KÖNYVKIADÓ KFT
Oldalak száma: 144
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 180 gr
ISBN: 9789639902015
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013
Árukód: 2196418 / 1048812
Sorozat: AZ ÉKESSZÓLÁS KISKÖNYVTÁRA

Online ar – 1 192 Ft

Az oldalon található információk rendelkezésre áll egyetlen utalás.
Meg lehet vásárolni, vagy töltse le ezt a könyvet az interneten - www.libri.hu