Tigris, ami nincs (Michael Blastland – Andrew Dilnot)

Bársonyos, barnás-sárga csíkokat látunk, és máris menekülőre fogjuk, pedig amit látunk, nem is tigris, csak ártalmatlan, gyümölcsevö tigrislepke. Gyakran előfordul, hogy a számok, a statisztikák is pontosan ilyen megtévesztők. Rögtön elhisszük valamennyit, pedig egyáltalán nem biztos, hogy tényleg a valóságot tükrözik. Ez a könyv feltárja a statisztikákban szereplő számok hátterét, és bizony sokszor kiderül: a számok nem mindig azt mutatják, amit első pillanatban gondolnánk – vagyis nincs is tigris a láthatáron.
A közéleti kommunikációban egyre inkább a számok vették át a hatalmat. Ezzel a hatalommal azonban gyakran visszaélnek, és ilyenkor a számok nagyon félrevezetők lehetnek. Hogyan kell helyesen értelmezni a számokat? A Tigris, ami nincs című könyvben élményszerűen tárulnak elénk olyan élethelyzetek, amikor a “puszta” számok tartalommal telnek meg és válnak statisztikai adatokká. Az adatok pedig segítenek megismerni környezetünket és racionális döntéseket hozni.
Élvezetes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a számokat, és azoknak is, akik esetleg kevésbé vonzódnak hozzájuk, mert szinte észrevétlenül avatódnak be a számok titkába. Kötelező olvasmány minden újságírónak, gazdasági szakembernek és politikusnak, hogy egy bölcsebben irányított világban élhessünk.

Kiadó: HVG Könyvek
Oldalak száma: 224
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 300 gr
ISBN: 9789639686519
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2008
Árukód: 2123182 / 1021251
Sorozat: HVG KÖNYVEK
Fordító: Garamvölgyi Andrea

Online ar

Az oldalon található információk rendelkezésre áll egyetlen utalás.
Meg lehet vásárolni, vagy töltse le ezt a könyvet az interneten - www.libri.hu